Μαύρο Μασενικόλα
Περιγραφή:
Μια ποικιλία που καλλιεργείται αποκλειστικά στον νομό Καρδίτσας και συμμετέχει στη ζώνη παραγωγής οίνων ΠΟΠ Μεσενικόλα. Πρόκειται για μία από τις δύο ελληνικές ονομασίες προέλευσης που επιτρέπει στο χαρμάνι να συμμετέχουν διεθνείς ποικιλίες. Το Μαύρο Μεσενικόλα είναι όψιμη ποικιλία και καλλιεργείται γύρω από τη λίμνη Πλαστήρα. Έχει ελαφρύ χρώμα και γι’ αυτό τον λόγο συνοινοποιείται με Syrah και Cabernet Sauvignon. Τα κρασιά ΠΟΠ Μεσενικόλα έχουν σχετικά σκούρο χρώμα, αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων και μαλακές τανίνες.