ΠΓΕ Θράκη
ΠΓΕ Θράκη
Τύποι Κρασιών

- Λευκός ξηρός, ημίξηρος, ημίγλυκος, γλυκός, ενισχυμένος γλυκός
- Ροζέ ξηρός, ημίξηρος, ημίγλυκος, γλυκός
- Ερυθρός ξηρός, ημίξηρος, ημίγλυκος, γλυκός, ενισχυμένος
Η ζώνη ΠΓΕ Θράκη, περιλαμβάνει τις περιφερειακές ενότητες Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης. Η Θράκη είναι η μικρότερη αμπελουργική περιφέρεια της Ελλάδας με τις κυριότερες αμπελουργικές περιοχές της να αποτελούν το Σουφλί και το βόρειο τμήμα του Έβρου, η Μαρώνεια στη Ροδόπη και τα Άβδηρα στην Ξάνθη. Στη Θράκη συναντάμε έναν σημαντικό αριθμό τοπικών ποικιλιών που επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται στους οίνους γεωγραφικής ένδειξης, όπως το Παμίδι, το Μαυρούδι Θράκης, οι Καρλαχανάδες και οι Μπογιαλαμάδες.
Ποικιλίες

Λευκοί Οίνοι
Αθήρι
Ασύρτικο
Ζουμιάτικο
Μαλαγουζιά
Μοσχάτο Αλεξανδρείας
Παμίδι
Ροδίτης
Chardonnay
Sauvignon Βlanc
Ugni Βlanc

Ερυθροί Οίνοι
Καρναχαλάδες
Κερατσούδα
Λημνιό
Μαυρούδι
Μοσχόμαυρο
Μπογιαλαμάδες
Παμίδι
Σέφκα
Cabernet Sauvignon
Cinsaut
Carignan
Mourverde
Grenache rouge
Merlot
Syrah

Ροζέ Οίνοι
Aπό όλες τις ποικιλίες που χρησιμοποιούνται τόσο στους λευκούς όσο και στους ερυθρούς οίνους