ΠΓΕ Ρετσίνα Χαλκίδας

ΠΓΕ Ρετσίνα Χαλκίδας

Τύποι Κρασιών

Η αμπελουργική ζώνη μέσα στην οποία μπορεί να παραχθεί η ΠΓΕ Ρετσίνα Χαλκίδας βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Νομού Ευβοίας στην πρώην επαρχία Χαλκίδας. Το κλίμα της περιοχής είναι μεσογειακό.

Η ρετσίνα παράγεται με την προσθήκη φυτικής ρητίνης πεύκου, του είδους Pinus Hallepensis, πριν ή κατά τη διάρκεια της ζύμωσης, σε ποσότητα που δεν ξεπερνά το 1 κιλό  ανά 100 λίτρα γλεύκους. Στη συνέχεια, η ρητίνη (το γνωστό ρετσίνι) απομακρύνεται, αφήνοντας στο κρασί μόνο το άρωμά της. Επιτρέπονται δύο ποικιλίες, το Σαββατιανό (ή λευκή Κοντούρα όπως καλείται τοπικά) και ο Ροδίτης.

Ποικιλίες

Λευκοί Οίνοι

Σαββατιανό
Ροδίτης

Ροζέ Οίνοι

Σαββατιανό
Ροδίτης