ΠΓΕ Ρετσίνα Παιανίας
Ονομασία Κατά Παράδοση

ΠΓΕ Ρετσίνα Παιανίας Ονομασία Κατά Παράδοση

Τύποι Κρασιών

Η οριοθετημένη περιοχή για την παραγωγή των οίνων Ρετσίνα Παιανίας περιλαμβάνει την περιοχή Παιανία του νομού Αττικής. Το κλίμα είναι θερμό και ξηρό με τα καλοκαιρινά μελτέμια να μετριάζουν τις ζεστές συνθήκες.

Η ρετσίνα παράγεται με την προσθήκη φυσικής ρητίνης πεύκου, του είδους Pinus Hallepensis, πριν ή κατά τη διάρκεια της ζύμωσης, σε ποσότητα που δεν ξεπερνά το 1 κιλό  ανά 100 λίτρα γλεύκους. Στη συνέχεια, η ρητίνη (το γνωστό ρετσίνι) απομακρύνεται, αφήνοντας στο κρασί μόνο το άρωμά της. Επιτρέπονται δύο ποικιλίες, το Σαββατιανό και ο Ροδίτης.

Ποικιλίες

Λευκοί Οίνοι

Σαββατιανό
Ροδίτης

Ροζέ Οίνοι

Σαββατιανό
Ροδίτης