ΠΓΕ Ρετσίνα Μεσογείων
Ονομασία Κατά Παράδοση

ΠΓΕ Ρετσίνα Μεσογείων Ονομασία Κατά Παράδοση

Τύποι Κρασιών

Η αμπελουργική ζώνη μέσα στην οποία μπορεί να παραχθεί η ΠΓΕ Ρετσίνα Μεσογείων περιλαμβάνει τους δήμους, κοινότητες και περιοχές Κερατέας, Κρωπίας, Μαρκόπουλου, Σπάτων, Καλυβίων Θρακικού, Κουβαρά, Παιανίας, Παλλήνης, Πικερμίου και Σταυρού. Η ζώνη εκτείνεται στο ανατολικό κομμάτι της Αττικής και το κλίμα της είναι το θερμότερο και ξηρότερο σε ολόκληρο τον νομό. Τα καλοκαιρινά μελτέμια μετριάζουν τις ζεστές συνθήκες.

Η ρετσίνα παράγεται με την προσθήκη φυσικής ρητίνης πεύκου, του είδους Pinus Hallepensis, πριν ή κατά τη διάρκεια της ζύμωσης, σε ποσότητα που δεν ξεπερνά το 1 κιλό  ανά 100 λίτρα γλεύκους. Στη συνέχεια, η ρητίνη (το γνωστό ρετσίνι) απομακρύνεται, αφήνοντας στο κρασί μόνο το άρωμά της. Επιτρέπονται δύο μόνο ποικιλίες, το Σαββατιανό και ο Ροδίτης

Ποικιλίες

Λευκοί Οίνοι

Σαββατιανό
Ροδίτης