ΠΓΕ Ρετσίνα Μαρκοπούλου
Ονομασία Κατά Παράδοση

ΠΓΕ Ρετσίνα Μαρκοπούλου Ονομασία Κατά Παράδοση

Τύποι Κρασιών

Η οριοθετημένη περιοχή για την παραγωγή των οίνων ΠΓΕ Ρετσίνα Μαρκοπούλου περιλαμβάνει τις περιοχές του Δήμου Μαρκοπούλου, στη νότιο-ανατολική πλευρά της Αττικής. Πρόκειται για μια σχετικά λοφώδη περιοχή με το κλίμα να χαρακτηρίζεται ως μεσογειακό και ιδιαίτερα ξηροθερμικό, με έλλειψη βροχόπτωσεων κατά τους θερινούς μήνες και ευεργετικές θαλάσσιες αύρες. Τα αμπέλια εκτείνονται σε εναλλασσόμενους λόφους που καταλήγουν σε απόσταση κοντινή από την θάλασσα και σε υψόμετρο ως 350 μέτρα.

Η ρετσίνα παράγεται με την προσθήκη φυσικής ρητίνης πεύκου, του είδους Pinus Hallepensis, πριν ή κατά τη διάρκεια της ζύμωσης, σε ποσότητα που δεν ξεπερνά το 1 κιλό  ανά 100 λίτρα γλεύκους. Στη συνέχεια, η ρητίνη (το γνωστό ρετσίνι) απομακρύνεται, αφήνοντας στο κρασί μόνο το άρωμά της. Δυο ποικιλίες επιτρέπονται για την παραγωγή της ΠΓΕ Ρετσίνα Μαρκοπούλου, το Σαββατιανό και ο Ροδίτης.

Ποικιλίες

Λευκοί Οίνοι

Σαββατιανό
Ροδίτης

Ροζέ Οίνοι

Σαββατιανό
Ροδίτης