ΠΓΕ Ρετσίνα Κορωπίου
Ονομασία Κατά Παράδοση

ΠΓΕ Ρετσίνα Κορωπίου Ονομασία Κατά Παράδοση

Τύποι Κρασιών

Η αμπελουργική ζώνη, μέσα στην οποία μπορεί να παραχθεί ο οίνος ΠΓΕ Ρετσίνα Κορωπίου, περιλαμβάνει το σύνολο της περιοχής Κορωπίου στην Αττική. Πρόκειται για σχετικά λοφώδη περιοχή με το κλίμα να χαρακτηρίζεται ως μεσογειακό και ιδιαίτερα ξηροθερμικό, με έλλειψη βροχόπτωσεων κατά τους θερινούς μήνες και ευεργετικές θαλάσσιες αύρες. Τα αμπέλια εκτείνονται σε εναλλασσόμενους λόφους που καταλήγουν σε απόσταση κοντινή από τη θάλασσα.

Η ρετσίνα παράγεται με την προσθήκη φυσικής ρητίνης πεύκου, του είδους Pinus Hallepensis, πριν ή κατά τη διάρκεια της ζύμωσης, σε ποσότητα που δεν ξεπερνά το 1 κιλό  ανά 100 λίτρα γλεύκους. Στη συνέχεια, η ρητίνη (το γνωστό ρετσίνι) απομακρύνεται, αφήνοντας στο κρασί μόνο το άρωμά της. Δυο ποικιλίες επιτρέπονται για την παραγωγή της ΠΓΕ Ρετσίνα Κορωπίου, το Σαββατιανό και ο Ροδίτης.

Ποικιλίες

Λευκοί Οίνοι

Σαββατιανό
Ροδίτης

Ροζέ Οίνοι

Σαββατιανό
Ροδίτης