ΠΓΕ Ρετσίνα Καρύστου

ΠΓΕ Ρετσίνα Καρύστου

Τύποι Κρασιών

Η αμπελουργική ζώνη μέσα στην οποία μπορεί να παραχθεί η ΠΓΕ Ρετσίνα Καρύστου (Εύβοια) βρίσκονται στα διοικητικά όρια της περιοχής τέως επαρχίας Καρυστίας, στην νότια Εύβοια, σε υψόμετρο μεγαλύτερο από τα 10 μέτρα. Το κλίμα της περιοχής είναι μεσογειακό ενώ έχει πολλά κοινά σημεία με τα νησιά των Κυκλάδων με ζέστη, ξηρασία και δυνατούς ανέμους.

Η ρετσίνα παράγεται με την προσθήκη φυσικής ρητίνης πεύκου, του είδους Pinus Hallepensis, πριν ή κατά τη διάρκεια της ζύμωσης, σε ποσότητα που δεν ξεπερνά το 1 κιλό  ανά 100 λίτρα γλεύκους. Στη συνέχεια, η ρητίνη (το γνωστό ρετσίνι) απομακρύνεται, αφήνοντας στο κρασί μόνο το άρωμά της. Επιτρέπονται δύο ποικιλίες, το Σαββατιανό (ή λευκή Κοντούρα όπως καλείται τοπικά) και ο Ροδίτης.

Ποικιλίες

Λευκοί Οίνοι

Σαββατιανό
Ροδίτης

Ροζέ Οίνοι

Σαββατιανό
Ροδίτης