ΠΓΕ Καβάλα

ΠΓΕ Καβάλα

Τύποι Κρασιών

Η οριοθετημένη περιοχή για την παραγωγή των οίνων ΠΓΕ Καβάλα περιλαμβάνει τις περιοχές του νομού Καβάλας που βρίσκονται σε υψόμετρο άνω των 50 μέτρων. Μέσα σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και το νησί της Θάσου.

Οι αμπελώνες της περιοχής βρίσκονται σε επικλινή εδάφη και πλαγιές. Το κλίμα της περιοχής είναι μεσογειακό για τους αμπελώνες που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα ενώ λίγο η θερμοκρασία πέφτει για τους αμπελώνες που βρίσκονται σε μεγαλύτερο υψόμετρολ στους πρόποδες των βουνών.

Οι πιο σημαντικές λευκές γηγενείς ποικιλίες είναι το Ασύρτικο και η Μαλαγουζιά ενώ, όλες οι γνωστές ποικιλίες, λευκές και ερυθρές, του γαλλικού αμπελώνα καλλιεργούνται με εξαιρετική επιτυχία στην Καβάλα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν το Sauvignon Blanc και το Cabernet Sauvignon.

Ποικιλίες

Λευκοί Οίνοι

Ασύρτικο
Μαλαγουζιά
Μπσχάτο Αλεξανδρείας
Ροδίτης
Chardonnay
Gewurztraminer
Sauvignon Blanc
Semillon
Ugni Blanc
Viognier

Ερυθροί Οίνοι

Αγιωργίτικο
Λημνιό
Μοσχόμαυρο
Παμίδι
Cabernet Sauvignon
Cabernet Franc
Grenache Rouge
Merlot
Syrah

Ροζέ οίνοι

Aπό τις ίδιες ποικιλίες που παράγονται οι λευκοί και ερυθροί οίνοι